FAKTA TEH

Selain air, teh adalah minuman paling popular di dunia. Mungkin mengejutkan, malah melebihi kopi! Sebenarnya, tiga cawan teh diminum untuk setiap cawan kopi — siapa yang tahu? Ini berjumlah kira-kira 100 juta cawan setiap hari, dan sebanyak 36 bilion cawan setiap tahun! Tradisi berbuka teh telah bersama kami selama hampir dua ratus tahun. Kami menggunakan ritual ini untuk berkomunikasi dengan rakan dan rakan sekerja, untuk mengetahui berita hari ini dan untuk berhubung. Di seluruh dunia, lebih dari dua bilion orang menikmati secawan teh yang baik.

Pasar ini cenderung berkembang, dengan bertambahnya jumlah negara yang menghasilkan teh mereka sendiri.

Teh menarik sebagai pilihan yang baik untuk ketika air tidak sampai di tempat. Dengan tambahan yang lebih sedikit dan keasidan yang lebih rendah daripada minuman berkarbonat, teh adalah pilihan terbaik bagi pengguna yang mementingkan kesihatan yang mencari minuman panas semula jadi sebagai alternatif daripada banyak pilihan yang mengandung gula di pasaran. Teh juga terdapat dalam pelbagai jenis; seperti hijau, herba, buah, rooibos dan teh putih yang berkualiti. Ada sesuatu untuk semua orang!

Kami hanya menggunakan asal tunggal daun teh dari sumber etika.

Siapa Kami

Cerita Tentang Shay

Saya ingin menolong orang memilih kesihatan dalam cawan. Teh yang memuji setiap tujuan dan keinginan mereka.  

Clement Pengasas dan pengedar teh Shay

Clement, juga terkenal sebagai ‘Tea Guy’ adalah pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif teh Shay, sebuah syarikat teh daun daun yang semula jadi dan bersumber secara lestari yang berpusat di Malaysia.

Sebagai pelarian kreatif dan holistik dari kerjaya yang menuntut dalam bidang pembinaan, Clement memulakan Shay Tea pada tahun 2019. Menggabungkan teh di kedai teh kecilnya bandar Seremban, Malaysia, dia dengan bersemangat berkongsi petua pembuatan teh dan kisah hidupnya dengan pelanggannya yang semakin meningkat.

Shay Tea menyajikan lebih daripada sekadar secawan teh yang lazat: setiap teguk menghangatkan hati dan menenangkan jiwa.

Di sebalik setiap cawan yang disusun dengan hebat ada kisahnya. Clement dengan bebas berkongsi perjalanan penemuan dan penyembuhan diri. Dia mendapati dirinya terjebak dalam gaya hidup, dengan tekanan keusahawanan yang mempengaruhi kesihatannya. Dengan terus memenuhi permintaan pelanggan dalam persekitaran kerja yang penuh tekanan, dia mendapati dirinya menyerah pada diet makanan berlemak dan alkohol yang tidak sihat. Tahun hidup la vida loca, tubuhnya mulai merosot dan fungsi hatinya ditutup. Itu benar-benar jelek dan berpotensi mengancam nyawa. Penderita gout, Clement tahu bahawa dia memerlukan perubahan untuk selamanya.

Perjalanan ke China memberikannya perubahan pemandangan dan perspektif yang lebih baik mengenai pilihan hidupnya. Perjalanan inilah yang mendorongnya untuk mengetahui faedah yang ditawarkan teh. Tinggal di ladang teh, dia menemukan ketenangan, kedamaian, dan penghargaan baru terhadap nilai kehidupan. Katakan saja: Teh mengubah hidupnya sekitar 180 °, dan dia tidak pernah menoleh ke belakang.

Dalam ketenangan dalam fikiran, tubuh dan jiwa, Clement tahu bahawa teh adalah penyelamatnya. Sekarang, melalui kedai tehnya yang rendah hati, Yi Shan Ge, dia menyebarkan berita baik tentang pemulihannya dan bagaimana teh menyelamatkannya. Dia dalam misi untuk menyampaikan berita baik kepada orang ramai. Dan dia menjadi contoh dengan pelancaran Shay Tea, perkongsian di setiap cawan.

Like, share, repeat

Connect with us!